*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Aktuelt | 3 Min

Aktiesparekonto: god idé at indbetale efter skattetræk

På en aktiesparekonto trækkes skatten den 15. februar 2024, og du må gerne indbetale et beløb svarende til skattebetalingen, uanset om du har nået indbetalingsloftet eller ej. Læs her, hvorfor formueekspert Jeanette Kølbek anbefaler at gøre dette.

Nykredit
Skattetrækket på en Aktiesparekonto må du gerne indbetale ekstra

Afkastskatten på en aktiesparekonto er kun 17%, hvorimod den er 27% eller 42% på et almindeligt depot med frie midler (ikke pension). Derfor er aktiesparekontoen også populær, og mere end 350.000 danskere har valgt at have en aktiesparekonto.

”Skatten på aktiesparekontoen opgøres efter lagerprincippet, hvilket betyder, at værdien af aktiesparekontoen primo kalenderåret fratrækkes værdien af aktiesparekontoen ultimo kalenderåret (korrigeret for ind- og udbetalinger). Har der været en værdistigning i kalenderåret, skal der betales 17% i skat af denne stigning, uanset om man har solgt eller ej. Har du tab fra tidligere år, skal du desuden være opmærksom på, at du kan modregne tabet i fremtidige værdistigninger”, fortæller formueekspert Jeanette Kølbek.

For 2024 er indskudsgrænsen på aktiesparekontoen 135.900 kr., mens den var 106.600 kr. i 2023, derudover er det tilladt at indbetale et beløb svarende til skattebetalingen.

”Du har lov til at indbetale et beløb svarende til det, der er blevet trukket i skat uanset, om du har nået det maksimale indbetalingsloft eller ej. Og på grund af de attraktive skatteregler er det selvfølgelig altid en god idé at indsætte så meget på aktiesparekontoen, som det er tilladt”, slutter Jeanette Kølbek.

 

Relaterede Artikler

Artikel Aktuelt
18. juni, 2024

Nyt hovedsæde i Nordhavn (København) - vi glæder os

Som en del af Nykredit-koncernen flytter Sparinvest ud i nye flotte lokaler i Nordhavn, hvor lidt over 2.000 kolleger kommer til at arbejde med udsigt til vandet, Svanemøllehavnen og Svanemølleværket.
Artikel Aktuelt
12. juni, 2024

Hvad er forskellen på Sparindex’ fem indeksfonde med globale aktier?

Hvis du leder efter en indeksfond, der investerer i globale aktier, men er usikker på, hvilken Sparindex-fond der passer bedst til dig, så læs videre her.
Artikel Aktuelt
25. april, 2024

Sparindex-fonde skifter navn og strategi, tre nye Sparindex-fonde lanceres

Sparindex-fondene Nye Obligationsmarkeder (udbyttebetalende), Nye Obligationsmarkeder Akk. (akkumulerende) og Nye Obligationsmarkeder Akk. – KL W skifter navn og skal fremadrettet udelukkende investere i et bredt udsnit af statsobligationer fra udviklingslande i lokal valuta, hvorfor fondene samtidig skifter strategi og benchmark. Fondene vil fremover hedde INDEX Emerging Market Bonds Lokalvaluta, INDEX Emerging Market Bonds Lokalvaluta Akk. – KL A og INDEX Emerging Market Bonds Lokalvaluta Akk. – KL W. De tre fonde forbliver i Værdipapirfonden Sparindex.